mandag 20. september 2010

Auckland, Fiji, Akaroa og jordskjelv...


Jada.. Det er nok bare å innse at jeg ikke er den fødte blogger, så treig som jeg er :)

De av dere som følger med på facebook har sikkert sett at ting har gått litt i hundre her i det siste. Det har det skjedd masse siden semster break'n;

Ferien begynte jo først med en super helg i Auckland med musikal, sushi, mengder med pils, og begreper "peace" fikk en ny betydning:)
Deretter fortsatte ferien med 1,5 ukes ferie i PARADIS!!! Rett og slett! Fiji var helt fantastisk. Det er faktisk sånn som man bare ser på postkortene, men krystallblått hav og kritthvite strender. Vi hoppet fra øy til øy. Bodde hovedsaklig på tre ulike øyer, men tok dagsturer til andre småøyer. I løpet av ferien fikk både snorlet, padlet kajak, kjørt vannscooter, og sett skilpadder og iguana. Vi har sett de mest fantastiske korallrevene og de utroligste fargene som man nesten tror er "fake".
Dette var turen sånn veldig kort summert. Det var rett og slett helt ubeskrivelig!!
Onsdag 1. september var vi tilbake i Lincoln.

Natt til lørdag (ca.04:30) våknet vi av jordskjelv. Dette var sykt skumle greier. Jeg hadde aldri noen sinne i min villeste fantasi, innbilt meg at jeg skulle oppleve jordskjelv noen gang. Da jeg våknet skjønte jeg egentlig ikke hva som skjedde. Jeg har jo en tendens til i være "litt" i koma når jeg blir vekt sånn midt på natta, og trodde først at jeg drømte. Men da hørte jeg skreik og at det ristet i alt som står oppå kommoden skjønte jeg at jeg faktisk var våken. Jeg skjnønte vel fortsatt ikke helt hva som foregikk, men kom meg ut av senga (umulig å stå på beina) og fikk på meg noen klær, og kom meg ut. Ingen av de andre jeg bor med hadde kommet tilbake etter ferien enda, så jeg var i tillegg hjemme alene. Men kom meg over til Andrine, hvor vi samles oss en liten gjeng en times tid før vi prøve å sove litt igjen.
Det viste seg, dagen etter, at jordskjelvet ble målt til 7.1. på Richters skala, og var det sterkeste på New Zealand siden 1931.
Her på Campus var det heldigvis ikke så veldig mye som ble ødelagt, foruten knutse ruter og en del murstein som falt ut. Uni ble stengt en uke pga sikkerhetssjekker og opprydninger o.l.
Så da fikk vi oppleve det også. Det er vel noe av det skumleste jeg har opplevd tror jeg, og kunne godt ha vært foruten, men på en annen måte er det jo spennende også når jeg først har opplevd det. Etterskjelvene kjenner vi fortsatt litt til, men de blir heldigvis færre og færre.

Etter dette brukte vi en del tid på å komme inn igjen i ting, og alle innleveringsfrister ble utsatt med en uke. Ikke at det hadde så veldig mye å si egentlig, vi har fortsatt hatt veldig mye å gjøre. De siste ukene har jeg stort sett vært å finne på biblioteket. Ettersom leiligheten min sjelden er stille er det mye bedre å sitte der å jobbe. Ikke at det nødvendigvis er så mye stillere der, men.. (kulturen ang. bibliotek/lesesal er noe annerledes enn hjemme kan du si).

Vel, vel..forrige helg unnet vi oss et avbrekk fra studiene med en dagstur til Akaroa. Det er ca. en times kjøretur sør-øst fra Lincoln. Vi hadde egentlig ikke lagt noen planer for hva vi skulle, men det endte opp med to-timers delfincruise. Så nå har jeg endelig sett både delfiner, seler, og pingviner:) På veien tilbake til Lincoln stoppet vi for middag i et gammelt slott som ligger opp åssiden i Christchurch. En kjempe fin dag med andre ord!:)

Den siste uken har vært bein hard igjen. Hadde en oppgavelevering på mandag, en på tirsdag og en på fredag + et abstract som skulle inn fredag. Så det er ikke få ord som har blitt skrevet i løpet av uka.

Men nå er det gjort! Og siste oppgaven er levert! Det er digg! I går (fredag) var det kun fire uker igjen av semesteret. Tiden har gått så sykt fort! Så nå har jeg vel kun igjen 7 dager eller noe med forelesning, siste skal være 20. oktober hvertfall, så er det halvannen uke med eksamensforberedelse før restens skal unna. Det jeg har igjen nå er; en final paper, en presentasjon (åpen presentasjon som alle kan gå på = GRUER SEG LITT) + tre eksamener. Siste eksamen er 5. november.

Planen foreløpig er å reise rundt noen uker for å se mest mulig. Regner med at bilen er pakket og klar til avreise allerede lørdag morgen 6.
Jeg vet ikke helt når jeg kommer hjem enda, men tipper en gang mellom 20. og 24. november hvertfall.
Det kommer til å bli kjempe rart å reise herfra, men det kommer også til å bli kjempe godt å komme seg hjem igjen. Man merker liksom plutselig alle de små tingene som man savner, når man er borte så lenge.

Mamma: Jeg bestiller nybakt brød, brunost og makrell i tomat! :) Middagsliste kommer etterhvert:)

Savner dere, og gleder meg til å se dere igjen snart :)

1 kommentar:

  1. Hei Mette!

    Høres ut som om du har hatt et fint opphold, på tross av jordskjelv og masse jobbing.

    Kos deg resten av tiden "down under".
    Klem fra x-sammissen

    SvarSlett